40,4343$% 0.24
47,1614€% 0.49
54,2613£% 0.02
4.344,14%0,72
3.349,56%0,33
10.366,16%-0,04
Polat çiftinin tutuklanmasının ardından franchising mağduriyetlerine dikkat çeken iş insanı Erdener Aktaş, Magazin Bahane programında önemli açıklamalarda bulundu. 130 şubenin sosyal medya aracılığıyla komisyon usulüyle pazarlanıp, yatırımcılara “sahte ciro” gösterildiğini belirten Aktaş, bu dolandırıcılık sisteminin birçok kişiyi iflas noktasına getirdiğini ifade etti.
Erdener Aktaş, franchise anlaşması sırasında yaşadığı sıkıntıları dile getirerek, nitelikli dolandırıcılık suçlamasıyla savcılığa başvuruda bulunduğunu söyledi. Miktar dekontları, sahte ciro görüntüleri, yazışmalar ve sözleşme parçaları gibi delillerle desteklenen kapsamlı bir dosya sunduğunu belirtti.
Aktaş, İstanbul’daki şubelerin 78 milyon TL ciro yaptığı söylenen tabloların gerçeği yansıtmadığını, gerçek ciro ortalamasının 33,5 milyon TL olduğunu vurguladı. Kendilerine sunulan ekranlarda küçük bir şubenin cirosunun 35 milyon TL olarak gösterildiğini, tüm 130 şubenin bu şekilde kandırıldığını ifade etti.
Aktaş, Alaçatı’daki bir görüşmenin ardından sisteme katılma kararı aldıklarını söyledi. Hiçbir resmi belgenin verilmediği bu görüşmelerde 3 milyon TL peşin ödeme yaptığını belirten Aktaş, “Sözleşme yapılmadan 10 sayfalık bir belge verildi, ama 34 sayfa hazırlandığı ortaya çıktı” dedi.
Aktaş ayrıca, kurulan kriz yönetim grubunun önemli iddialar arasında yer aldığını, bu gruba bağışta bulunanların olumsuz haberleri kaldırttığını ve Dilan Polat’ın “Hokkabas” şarkısının bu paralarla finanse edildiğini öne sürdü.
Aktaş, yaşadığı maddi zararları da anlattı: “Arabamı E-5’teki polis kontrolünde kaybettim, evlerime haciz geldi. 3 milyon TL’ye karşılık ne fatura ne de fiş alabildim. Üstüne üstlük Sezgin Polat vasıtasıyla evlerime yeniden haciz geldi” şeklinde konuştu.
Aktaş, Polat ailesinin sosyal medya gücüyle mağdurlar üzerinde baskı kurduğunu öne sürdü. “Destek vermek için fake hesap açmayanlar işten çıkarıldı. İnsanlar hâlâ dava açmaktan korkuyor. 67 kişi elden para verdi ama sadece birkaçı şikayet edebildi” diyerek sistematik bir sessizleştirme politikası uygulandığını ifade etti.
Programda, Polat ailesinin pazarladığı zayıflama kahvesi hakkında da önemli iddialar ortaya atıldı. Aktaş, kahvenin içeriğinde sağlığa zararlı maddeler olabileceği yönünde şikayetler aldığını ve kullanıcılar arasında artan şikayetler olduğunu belirtti. “Bazı kişiler ürünü bitirmeden bırakmak zorunda kaldı ama hâlâ 699 TL’den satılıyor. Analiz yaptırmak istedik ama engellerle karşılaştık” dedi.
Aktaş, kamuoyunda “davalardan aklandılar” algısının yanlış olduğunu, denetimli kayyumun hâlâ devam ettiğini ve şirketlerin, gelirlerin devlet kontrolünde olduğunu belirtti. “Birçok dava sürüyor. Ticari faaliyetler sınırlı ve denetim devam ediyor” diyerek kamuoyunu uyardı.
Yer: Konya! "Bize iş yaptırmıyorsunuz" deyip polislere saldırdılar